13 let srčnega partnerstva s CUDV Radovljica


16.december.2019

S Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica že 13 let pišemo skupno zgodbo o uspehu. Varovanci CUDV Radovljica namreč za naše podjetje pomagajo sestavljati visoko kakovostne ekološke elektronske sveče Vestina. Gre za odrasle z motnjo v duševnem razvoju, ki tako dobijo priložnost pokazati, da so lahko koristni delavci in enakovredni člani družbe. Zadnjih 9 let uspešno sodelovanje skupaj nagrajujemo tudi s prijetnim druženjem, kjer si čestitamo za dosežene rezultate in se poveselimo ob dobri glasbi. Letošnjega srečanja se je tako udeležilo 70 varovancev, mentorjev in zaposlenih v EMMI.

Podjetje EMMA je bilo med prvimi v regiji, ki je podprlo poslanstvo in prizadevanje ustanove po večji vključenosti njihovih varovancev v delovne procese in k izboljševanju njihove samostojnosti. To sodelovanje jim je odprlo vrata za nove projekte in delovna sodelovanja tudi zunaj meja občine. O uspešnem dolgoletnem sodelovanju z našim podjetjem so v zadnjih letih slišala tudi druga podjetja, ki so se na podlagi pozitivne zgodbe prav tako odločila za skupne projekte s CUDV Radovljica. Varovanci centra tako danes opravljajo dela pomočnika v kuhinji, urejevalca zunanje okolice, …

Kljub državni pomoči in z zakonodajo urejenim statusom oseb z motnjami v duševnem razvoju sta tovrstna aktivna podpora in odnos z lokalnimi podjetji neprecenljiva. Varovancem z možnostjo opravljanja dela sporočamo, da so enakovredni člani družbe, vanjo vključeni kot sposobni in samostojni posamezniki, delo pa jim prinaša tudi občutek stabilnosti, odgovornosti in spoštovanja. Naše sodelovanje je tako dolgoletni primer dobre prakse, ki govori o pomembnih vrednotah in plemeniti medsebojne odnose v družbi.