Na pokopališče brez neprijetnosti


11.maj.2019

Pobiranje prevrnjenih sveč.

Razočaranje ob zažganih plastičnih ohišjih sveč.

Polaganje kamenčkov na pokrove sveč za večjo stabilnost.

Žalost ob kratki dobi gorenja sveč.

Delo ob stalni skrbi za sveče.

Strošek ob nenehni zamenjavi dogorelih sveč.

Prošnja ob misli, da bodo sveče le gorele do naslednjega obiska pokopališča …

 

Več kot 100 ljudi, ki redno obiskujejo pokopališče, smo vprašali, kakšna je njihova izkušnja ob obisku svojih dragih preminulih. Naštetih je le nekaj neprijetnih situacij, s katerimi se srečujejo ob vsakem prihodu na grob ljubljene osebe.

A odhod na pokopališče bi moral biti miren. Čas, ki si ga vzamemo za našo dušo in obujanje spominov na pretekle odnose, ki so kljub smrti osebe še kako živi. Sveče na grobovih bi morale goreti dolgo, kolikor je le mogoče. Saj nam to daje varnost in nas pomirja v misli, da naša gesta in naš spomin trajata večno.

Zato ne preseneča podatek, da so solarne sveče Vestina Solar med ljudmi vsako leto bolj priljubljene. Vprašani so jih opisali kot ‘zanesljive’, ‘varčne’, ‘obstojne’, ‘ekološke’ in ‘lepe’. Gre za sveče, ki so stabilne, odporne na vse vremenske razmere, varne za uporabo, varčne, ekološke, narejene iz stekla, predvsem pa je pomemben podatek, da gorijo do kar 1000 dni. Z Vestino Solar se ob hoji do grobov vaših bližnjih ne boste spraševali, ali sveča še gori ali ne. Ali se je morda prevrnila? Ali jo moram kmalu zamenjati? Ne … obiskali jih boste mirni, v vaših mislih in srcu pa bo prostor samo za toplino, spomine in ljubezen.