Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih podjetje EMMA d.o.o. zbira od vas, ko nam pošljete povpraševanje prek kontaktnega obrazca, se zadržujete na naši spletni strani, in podobno. 

Upravljavec 

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je: 

EMMA d.o.o. 

Rožna dolina 52 

4248 Lesce 

ID za DDV: SI35042478 

Matična številka: 5311756000 

Osebni podatki in namen njihove obdelave 

V kolikor želite prejemati vsebine EMMA d.o.o., se lahko prijavite na naslednje obdelave prek kontaktnega obrazca: 

• občasne e-novice 

• obvestila o posebnih akcijah in priložnostih 

• če nam želite poslati povpraševanje oziroma vprašanje 

Z izpolnitvijo tega obrazca posredujete EMMA d.o.o. naslednje kontaktne podatke: 

 ime 

 priimek 

 e-poštni naslov 

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji kontaktnega obrazca, prijave oziroma registracije potrebujemo za obdelavo vašega sporočila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, obvestil o posebnih akcijah, ipd.. EMMA d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu EMMA d.o.o. povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na EMMA d.o.o., ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. EMMA d.o.o. ne more v celoti izključiti morebitnega odtekanja ali zlorabe podatkov, saj so spletne tehnologije odprte za javnost in tako lahko žrtev računalniških vdorov in kot take nepredvidljive. 

OPOZORILO: EU GDPR ne predpisuje posebnih tehničnih ukrepov varovanja identitete ponudnika spletne strani oz. upravljavca, kot tudi ne predpisuje izkazovanja identitete obiskovalca spletne strani. Zato so zahteve po varovanju osebnih podatkov do dopolnitve predpisa o varovanju in obveznosti izkazovanja identitete upravljavca prepuščene posamezniku, da se sam odloča ali verjame izkazani nezaščiteni identiteti upravljavca, ki naj bi jo upravljal. Upravljavec tudi ne jamči, da je lahko prepričan, da je strinjanje pridobil od posameznika, ki naj bi se strinjal s pogoji obveščanja, saj se posameznik proti upravljavcu v postopku potrjevanja ne identificira na enoličen in preverljiv način. 

Spletno mestoki ga upravlja upravljavec 

Podjetje EMMA d.o.o. upravlja naslednjo spletno stran: 

www.vestina.eu 

Soglasje 

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi kontaktnega obrazca na tej spletni strani, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil. 

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh EMMA d.o.o. na teh obrazcih vpišete svoje osebne podatke in se strinjate z vsako posamično obdelavo, na katero pristanete. Pri vpisu osebnih podatkov EMMA d.o.o. ne pogojuje privolitve v obdelavo pri obdelavah, kjer namen presega osnovni namen obdelave, zaradi katere ste prišli na spletno stran. 

Vse spremembe politike zasebnosti in pogojev poslovanja bo upravljavec EMMA d.o.o. objavljal na tej podstrani spletne strani Vestina. 

Osebne podatke za namene, kot ga določa veljavna zakonodaja in kjer ni potrebna privolitev, ker je pravna podlaga obstoječa zakonodaja (npr. hranjenje računov, sklenjenih pogodb in podobno), hranimo in varujemo v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 

Vaše pravice 

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (“pozabe”), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja EMMA d.o.o. kakorkoli kršene, se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si). 

Možnost vpogleda 

Če želite uveljaviti možnost vpogleda v vaše osebne podatke ali možnost pravice do pozabe, nam pišite na gdpr@emma.si.  

Čas hrambe osebnih podatkov 

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen odgovarjanja na vaše povpraševanje, pošiljanja vsebin novic, ipd. Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, EMMA d.o.o. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka. 

Piškotki 

Kaj so piškotki? 

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Zakaj so piškotki potrebni? 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov. 

Seznam piškotkov na naših spletnih straneh:

Spletna stranIme piškotkaTrajanjeOpis
www.emma.si in www.emma-group.eu   EuCookieLaw  1 leto Shrani uporabnikove preference 
www.emma.si in www.emma-group.eu   Google Analytics2 letiZabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 

www.vestina.eu 

TUJI ELEMENTI SPLETNE STRANI 

6 third-party domains on vestina.si 

1. ajax.googleapis.com 

2. fonts.googleapis.com 

3. fonts.gstatic.com 

4. maxcdn.bootstrapcdn.com 

5. www.google.com 

6. www.gstatic.com 

SLEDENJE OBISKOVALCEM 

Google Analytics 

OBSTOJEČI PIŠKOTKI 

Domain name: http://vestina.si/ 

Cookies, in total: 2 

Scan Results 

2 cookies was identified. 

Detailed Cookie Report 

1. NID 

Name NID 

Value 204 

Domain .google.com 

Path / 

Expires Sun,%2010-Jan-2021%2017:16:13%20GMT 

HttpOnly true 

Reference https://www.google.com/recaptcha/api2/reload

k=6lfepqcuaaaaamgbzqiuofunaxjudhyxh4gu90am 

Description The current cookie could not be find in our current database. 

Purpose Unknown. 

2. pll_language 

Name pll_language 

Value sl 

Domain vestina.si 

Path / 

Expires Sun,%2011%20Jul%202021%2017:16:12%20GMT 

HttpOnly false 

Reference http://vestina.si/ 

Description This cookie name is associated with the Polylang plug-in for 

WordPress powered websites. it stores a language preference 

for the visitor to support multi-lingual websites. When set as a 

persistent cookie or with the default lifespan of 1 year 

Purpose Functionality 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših dodatnih osebnih podatkov, na katere niste pristali in s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Piškotki ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje naših spletnih mest in nam pomagajo razumeti, katere informacije so za obiskovalce najkoristnejše. 

Priglasitev 

Z uporabo spletnih mest, kot so navedena v seznamu spletnih mest, ki jih upravlja Upravljavec, se strinjate, da ta spletna mesta nastavijo piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi do preklica ali izbrisa, do katerega imate pravico in jih v svojem brskalniku upravljate sami. 

Upravljanje in brisanje piškotkov 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.